Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Uitspraak kort geding; anti-kraakbewoners alsnog Durghorst verlaten

Uitspraak kort geding; anti-kraakbewoners alsnog Durghorst verlaten

Leestijd: 2 min

De antikraak-bewoners die nog in het voormalige zorgcentrum Durghorst in Krommenie wonen, moeten binnen 14 dagen de woning verlaten. Dit vonnis heeft de rechter op dinsdag 12 augustus 2014 in een kort geding uitgesproken. Parteon heeft een rechtszaak aangespannen tegen de anti-kraakbewoners die hun woning weigerden te verlaten. Een deel van Durghorst wordt namelijk tijdelijk gebruikt voor de opvang van het sociaal pension Zaanerf. Het sociaal pension wordt verbouwd en de bewoners kunnen tijdens de verbouwing daar niet wonen.

De antikraak-bewoners stelde dat het opzeggen van de gebruikersovereenkomst in strijd is met de wet omdat er sprake zou zijn van een huurcontract en dus huurbescherming. De rechter stelt dat er geen sprake is van een huurovereenkomst en vindt dat de gebruikersovereenkomsten rechtsgeldig is opgezegd.

Op 28 augustus 2014 verhuist het sociaal pension tijdelijk naar Durghorst. Dat is ook het moment dat gestart wordt met de verbouwing van het sociaal pension op de Westzijde. De verwachting is de verbouwing begin december klaar is en dat dan de bewoners van het sociaal pension weer terug gaan naar Zaanerf. Voor de omwonenden van Durghorst wordt na de verhuizing een open dag door het Leger des Heils georganiseerd, zodat zij kennis kunnen maken met hun nieuwe buren.

Meer berichten over tijdelijke huisvesting sociaal pension Durghorst