Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Start bouw Bloemstraat en Veeringplein fase II

Start bouw Bloemstraat en Veeringplein fase II

Leestijd: 2 min

Zaandam - Op 11 december vierde Parteon de start bouw van twee nieuwbouwprojecten in de Rosmolenwijk: Bloemstraat en Veeringplein fase II. De festiviteit voor beide projecten vond plaats op het bouwterrein Veeringplein. Cees van Boven, directeur Parteon, en wethouder Jeroen Olthof stortten het eerste beton voor de woningen Veeringplein. Eerder op de ochtend werd door hen het bouwbord van project Bloemstraat onthuld.

Verkoopinformatie

Project Bloemstraat ligt aan de zuidkant van de Rosmolenwijk en bestaat uit 26 koopwoningen. Project Veeringplein fase II ligt aan de noordkant en bestaat uit 27 koopwoningen. De koopwoningen Bloemstraat zijn allen verkocht. De inschrijving voor Veeringplein fase II is eind oktober gestart en het animo voor de woningen is groot: www.nieuwbouwrosmolenwijk.nl
 
Impuls waar heel Zaandam van profiteert

Cees van Boven, directeur Parteon:
"Parteon wil en gaat verder met de aanpak van de Rosmolenwijk. De vruchten van de jarenlange inspanning en investeringen worden nu zichtbaar. Door de eerder opgeleverde nieuwbouw in de wijk krijgt de wijk een impuls waar heel Zaandam van profiteert. Parteon gelooft hierbij in de samenwerking met de gemeente en andere partijen."

Jeroen Olthof, wethouder gemeente Zaanstad:
"Wij zijn blij dat nu, na jaren van plannen en praten, gewerkt gaat worden. Het toont aan dat er in moeilijke tijden toch stappen gemaakt worden en ik hoop dat we dit tempo vasthouden."

60 miljoen investering in Rosmolenwijk

Er is in de afgelopen jaren ruim € 60 miljoen in de Rosmolenwijk geïnvesteerd: in de nieuwbouw en in de verbetering van de openbare ruimte en leefbaarheid. In totaal zijn nu 453 woningen aangepakt of vervangen door nieuwbouw. Daarnaast heeft Parteon een belangrijke rol in de aanpak van de funderingsproblematiek gespeeld, vooral in de Dwarsstraten.

Qua nieuwbouw is tot nu toe 40% in sociale huurwoningen gerealiseerd, 10% in vrije sector huurwoningen en 50% in koopwoningen. In totaal ligt de verhouding (bestaande bouw en nieuwbouw) op 80% sociale huur en 20% marktconform.