Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Parteon kiest voor behoud en onderhoud woningen Albert Meijnsstraat

Parteon kiest voor behoud en onderhoud woningen Albert Meijnsstraat

Leestijd: 3 min

Na jaren van onzekerheid over mogelijke sloop kiest Parteon voor het behoud van de galerijwoningen aan de A. Meijnsstraat 1 t/m 179 in Wormerveer Noord. Hiermee zijn de eerdere plannen om op deze locatie nieuwbouw te realiseren van de baan. Gisteren zijn de bewoners tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd en heeft Cees van Boven, directeur-bestuurder van Parteon, de keuze toegelicht. Parteon start op korte termijn met de voorbereiding van de opknapbeurt van de woningen. In de flats wordt onderhoud uitgevoerd, in aanvulling op noodzakelijk onderhoud dat in 2013 is uitgevoerd. Het streven is in 2015 te starten.

Betaalbare huur in kwalitatief goede woning

''Ons doel is woningen betaalbaar te houden", aldus Cees van Boven. "Dat is waar Parteon voor staat. Er is vraag naar ruime woningen voor een betaalbare huur. De woningen aan de A. Meijnsstraat voldoen hier aan maar de kwaliteit moet beter. Bij nieuwbouw worden eigenlijk altijd de huren verhoogd. In het belang van onze huurders en woningzoekenden is dat niet wenselijk." Met dit besluit maakt Parteon het mogelijk dat de huidige bewoners in de woning blijven wonen tegen een betaalbare huur.

Parteon kon door de veranderingen in het economische klimaat en overheidsregels lange tijd geen duidelijkheid geven over de toekomstplannen van de woningen. Cees van Boven: "We zijn blij dat we de bewoners nu duidelijkheid kunnen geven. We begrijpen dat de keuze voor een aantal bewoners teleurstellend is omdat zij bij gedwongen verhuizing op een andere woning met een verhuiskostenvergoeding rekenden, die ze nu niet meer krijgen. Anderen zijn daarentegen blij dat zij kunnen blijven wonen in hun woning."

Investeren in onderhoud en leefbaarheid

Parteon werkt op dit moment uit welke onderhoudswerkzaamheden gedaan worden. Hierbij wil zij ook bewoners betrekken; zij mogen ideeën en wensen voor het onderhoud aandragen. Wat wel al bekend is, is dat geisers worden verwijderd. En daar waar het nog niet is gebeurd worden keukens, toiletten en douches vernieuwd. Aan de buitenzijde van het complex wordt noodzakelijk herstel gedaan.

Daarbij vindt Parteon het noodzakelijk extra te investeren in het verbeteren van de leefbaarheid in en om het complex. Welke acties hiervoor nodig en gewenst zijn, gaat Parteon ook ophalen bij bewoners en bewonerscommissie.

Samenwerking bewonerscommissie

Bij het vaststellen van het onderhoudsprogramma werkt Parteon nauw samen met de bewonerscommissie van de A. Meijnsstraat. Zij worden gedurende het hele traject, van voorbereiding tot uitvoering, betrokken en zij hebben het recht te adviseren op de onderhoudswerkzaamheden die worden uitgevoerd.