Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Nieuwbouwcomplex Krokusstraat geopend door wijkwethouder en Parteon-directeur

Nieuwbouwcomplex Krokusstraat geopend door wijkwethouder en Parteon-directeur

Leestijd: 2 min

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdagmiddag 7 oktober 2014 hebben wijkwethouder Rita Visscher en Parteon-directeur Cees van Boven het nieuwe appartementencomplex aan de Krokusstraat 1 t/m 43 in Wormerveer officieel geopend. Zij deden dit door een boom te planten in het aangrenzende krokusveldje.

Positieve uitstraling Wormerveer Noord

Vanaf de Kerkstraat, de doorgaande weg van Wormerveer Noord naar het centrum, is het nieuwe complex goed zichtbaar. "Een mooi nieuw pronkstuk voor de wijk", vertelt Cees van Boven. Parteon heeft de afgelopen jaren veel gebouwd in Wormerveer; zoals nieuwbouwprojecten Rietvelden, Indische buurt en Schrijvershof. "En wij blijven investeren in ons bezit, om onze huurders een prettige woning te kunnen bieden. De komende jaren gaat Parteon namelijk ook een aantal bestaande woningen flink aanpakken.

Geliefde woningen

Het nieuwe complex bestaat uit 22 ruime huurwoningen; 20 sociale huur en 2 vrij sector huurwoningen. In het pand bevinden zich 9 maisonnettes en 14 appartementen, verdeeld over vijf woonlagen. Twaalf van de veertien appartementen zijn ook geschikt voor mensen met een Geringe Ergonomische Beperking.

Nog voordat de woningen opgeleverd konden worden, waren alle woningen al verhuurd. De eerste bewoners hebben inmiddels de sleutel en wonen er al.

Gebouw met groen tintje

Op het dak van het nieuwe gebouw zijn zonnepanelen aangebracht. Deze panelen zorgen voor voldoende elektriciteit voor de collectieve voorzieningen, zoals de verlichting van het gebouw en de lift. "Wij vinden het belangrijk dat we duurzame woningen bouwen zodat de energielasten voor de huurder draagbaar blijven", aldus Cees van Boven van Parteon.

 

Het pand is ontworpen door INBO, een architect uit Drachten. Voor de uitvoering nam Parteon aannemer de Geus uit Langedijk in de arm.