Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Flinke opknapbeurt complex Herman Gorterstraat van start

Flinke opknapbeurt complex Herman Gorterstraat van start

Leestijd: 2 min

Parteon is gestart met het verbeteren van de kwaliteit van 120 galerijwoningen in de vier flats aan de Herman Gorterstraat in Wormerveer. Het complex, dat in 1965 is gebouwd, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Na de grootschalige opknapbeurt kunnen de bewoners genieten van een vernieuwde en duurzame woning. De werkzaamheden zijn in de tweede week van november gestart en naar verwachting zomer 2015 gereed.

Verbetering woning en complex
De woningen en het complex worden ingrijpend aangepakt. Zo worden de geisers vervangen door cv-ketels en voor een beter binnenklimaat wordt mechanische ventilatie aangebracht. Daar waar nodig krijgen bewoners een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet.
Ook wordt de uitstraling van het complex verbeterd. De buitenkant krijgt een complete schilderbeurt, het beton -en voegwerk wordt hersteld, op de galerijen wordt extra (LED) verlichting aangebracht en na instemming van de bewoners worden de entrees afsluitbaar gemaakt.
Tijdens de werkzaamheden, die per woning 9 werkdagen duren, blijven de bewoners in hun woning wonen. De investering die Parteon doet, komt neer op ruim 33.000 euro per woning.

Duurzame en betaalbare woningen
De woningen worden beter geïsoleerd doordat dubbel glas en spouwisolatie wordt aangebracht. Na de ingreep hebben de woningen een gemiddeld energielabel D. De bewoners betalen voor deze duurzame verbeteringen geen hogere huur. Daarnaast zullen zij het effect van deze verbeteringen positief in de portemonnee merken omdat de energielasten hierdoor minder worden.

Bewoners hebben meegedacht
Bij het bepalen van de werkzaamheden hebben bewoners verbeterideeën mogen aangedragen. De meeste bewonerswensen zijn opgenomen in het pakket van onderhoudsmaatregelen. Daarnaast is een vertegenwoordiging van de bewoners betrokken geweest bij de selectie van de aannemer die de werkzaamheden namens Parteon uitvoert. In overleg is uiteindelijk gekozen voor Ooijevaar.

Positieve uitstraling Wormerveer Noord
Naast het complex aan de Herman Gorterstraat worden nog twee complexen in Wormerveer Noord aangepakt. Als het werk aan de Herman Gorterstraat klaar is, start Parteon met het opknappen van 90 galerijwoningen aan de A. Meijnsstraat. Dit start naar verwachting in het voorjaar van 2015.
Daarna is de Vondelstraat aan de beurt, waar 48 galerijwoningen worden aangepakt. Zoals nu gepland staat, wordt daar eind 2015 gestart. Met de ingrijpende verbeteringen van de drie complexen draagt Parteon positief bij aan de uitstraling van Wormerveer Noord.

Zie ook onderhoudsprojecten.