Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Brand in woonproject Odion

Brand in woonproject Odion

Leestijd: 1 min

Donderdagavond 12 maart is brand uitgebroken op de Lijsterstraat in Wormerveer, in een woonproject van Odion. Hier wonen 14 mensen met een verstandelijke beperking. Alle bewoners zijn gelukkig ongedeerd. Zij zijn diezelfde avond ondergebracht bij familie of bij een Odion-locatie. Odion huurt het pand in de Lijsterstraat van Parteon.

Oorzaak niet bekend
De brand is ontstaan in de cv-kast van een woning op de tweede etage. De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandweer, politie en verzekeraar zien geen reden tot onderzoek. Als corporatie willen wij proberen te achterhalen wat de oorzaak is. Daarom laten wij onderzoek doen. Veilig wonen is immers een van onze speerpunten.

Wat gaat Parteon doen?
Er is veel rook- en roetschade waardoor het pand voorlopig onbewoonbaar is. Parteon gaat het complex schoonmaken en de schade herstellen. Dit kan naar verwachting enkele maanden in beslag nemen. Parteon onderhoudt nauw contact met Odion, die kan rekenen op onze hulp waar nodig of gewenst. Verder wachten wij nu de resultaten van het onderzoek af.