Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Bloemstraat: aanvulling op artikel NHD, zaterdag 12 april

Bloemstraat: aanvulling op artikel NHD, zaterdag 12 april

Leestijd: 2 min

[Update woensdag 7 mei 2014]

Afgelopen zaterdag stond een groot artikel in het Noord Hollands Dagblad. Parteon wil hierop graag nog de volgende aanvullingen geven:  

Voormalige antikraakbewoners Bloemstraat worden geïnformeerd over asbest

Voormalige bewoners van de Bloemstraat in Zaandam zijn ongerust over de mogelijke aanwezigheid van asbest in hun woning. Zij worden persoonlijk geïnformeerd* door Parteon. We vertellen de bewoners de uitkomst van het asbestonderzoek en zij krijgen de gelegenheid om het rapport zelf in te zien. Onze aandacht en tijd gaat uit naar deze bewoners, wij informeren hen voordat andere partijen geïnformeerd worden.

* Parteon werkt aan een zorgvuldige terugkoppeling naar ongeruste oud-bewoners. Dit vergde meer tijd dan we vooraf hadden ingeschat. 

Straat Davis: in woning Zaandamse studenten geen zichtbare asbesthoudende materialen

De antikraakbewoners maakten zich zorgen over mogelijke asbest in/ achter de gashaard. Vrijdag 11 april hebben een asbestdeskundige, een asbestherkenner van Parteon en een medewerker van Camelot de situatie in de woning opgenomen. De uitkomsten van dit bezoek zijn verteld aan de bewoners: de asbestdeskundige van Parteon stelde vast dat de haard geen asbesthoudend materiaal bevat. Dit is voor de volledigheid nog nagevraagd bij de fabrikant van de haard: zij bevestigen dat in dit type haard geen asbesthoudend materiaal zit. In de woning zitten geen (zichtbare) andere asbesthoudende toepassingen. 

Leegstand ongewenst, daarom tijdelijke bewoning via antikraakbureau

Als een woningcorporatie een pand/complex sloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, geldt voor de huurders die er op dat moment wonen een speciale procedure. Om hen in de gelegenheid te stellen om nieuwe woonruimte te vinden, geeft de gemeente een stadsvernieuwingsurgentie af. Hiermee kunnen zij met voorrang reageren op andere huurwoningen. Een aantal slaagt hier snel in, anderen hebben langer nodig. Lege woningen zijn geen wenselijke situatie voor de bewoners van het complex en de buurt. Parteon kiest er daarom voor de lege woningen te verhuren via een antikraakbureau. Dit bureau is Camelot.


Lees het artikel uit het NHD: 

linkerpagina

rechterpagina